Ieri s-a dat startul sferturilor de finală ale Campionatului European de baschet junioare U-18, competiţie ce se desfăşoară la Oradea. În primul meci al acestei faze, marea favorită Spania a trecut ca un tăvălug peste echipa Olandei, în faţa căreia s-a impus cu scorul de 88-50 şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.

Cu un parcurs fără greşeală la turneul de la Oradea, naţionala iberică se anunţă principala candidată la cucerirea titlului, jocul acestei selecţionate încântând de-a dreptul pe cei care au asistat la meciurile Spaniei. Este greu de crezut că se va găsi un adversar capabil să pună piedică acestei formaţii, dar în sport mereu pot apărea surprize şi adeseori marile favorite se împiedică exact când le este lumea mai dragă. Dar, cel puţin până acum, Spania a dovedit că are cele mai puternice argumente pentru a se încununa regină a Europei la această categorie de vârstă, naţionala acestei ţări continuând se pare dominaţia iberică în sportul mondial, concretizat prin triumfurile din fotbal (titlul mondial şi european la seniori), automobilism, tenis şi, desigur, baschet. În grupa 13-16, din care se vor alege echipele ce vpor părăsi această divizie, s-a disputat doar meciul Lituania - Ucraina, naţionala baltică reuşind să se impună cu scorul de 68-63 după un meci viu disputat.

Spania - Olanda        88-50

Întâlnirile Franţa - Polonia, Suedia - Serbia şi Belgia - Turcia s-au disputat după închiderea ediţiei. În semifinale, învingătoarea primului sfert de finală va juca împotriva celei care va triumfa în ultimul, iar câştigatoarea celui de- al doilea sfert se va înfrunta cu cea care se va impune în al treilea meci.

În grupa locurilor 9-12 s-au disputat ieri meciurile:

Slovenia - Italia şi Cehia - România.

În grupa locurilor 13-16, cea din care se vor alege cele două echipe care vor retrograda în Divizia B, până la închiderea ediţiei s-au disputat un singur meci, Ucraina - Lituania, scor 63-68, după aceea disputându-se partida Slovacia - Rusia.

Programul jocurilor de azi:

Grupa locurilor 13-16:

Rusia - Ucraina (ora 15.45, Arena "Antonio Alexe");

Lituania - Slovacia (ora 15.45, sala Universitate);

Grupa 1-8:

Olanda - învinsa din meciul Belgia - Turcia (ora 18.00, sala Universitate);

învingătoarea meciului Franţa - Polonia - învingătoarea meciului Suedia - Serbia (ora 18.00, Arena "Antonio Alexe");

Spania - învingătoarea meciului Belgia - Turcia (ora 20.15, Arena "Antonio Alexe");

învinsa meciului Franţa - Polonia - învinsa meciului Suedia - Serbia (ora 20.15, sala Universitate);

Programul meciurilor de duminică

învinsa meciului Slovenia - Italia - învinsa meciului Cehia - România (ora 12.45, sala Universitate);

Slovacia - Ucraina (ora 13.30, Arena "Antonio Alexe");

învingătoarea meciului Slovenia - Italia - învingătoarea meciului Cehia - România (ora 14.45, sala Universitate);

Lituania - Rusia (ora 18.45, sala Universitate);

Finala Campionatului European (ora 20.00, Arena "Antonio Alexe").