Episcopia Romano-Catolică Oradea, în colaborare cu Liceul Teologic Romano-Catolic Szent László”, respectiv Teatrul Szigligeti, au organizat, duminică, 28 august, în curtea Palatului Episcopal, cea de-a treia ediție a Sărbătorii Diecezane Sfântul Ladislau dedicată familiilor.

În această luminoasă zi de duminică, începând cu ora 17.00, a fost sărbătorită Familia și tot ceea ce reprezintă aceasta: afecțiune, credință, comunicare, înțelegere și comuniune. În deschiderea activităților destinate copiilor, au luat cuvântul Excelența Sa Böcskei László, episcopul romano-catolic de Oradea, și Zalder Éva-Mária, directoarea Liceului Teologic Romano-Catolic „Szent László”. După un spectacol susținut de copii, dansatori și actori ai Teatrului Szigligeti, s-a dat startul activităților la care au participat atât copii, cât și părinții acestora. Activitățile educative au fost realizate pe ateliere de creație, coordonate de învățătoarele și profesoarele de la Liceul Teologic Romano-Catolic din Oradea. Au fost ateliere de pictură pe față, pe piatră, decupaj și colaj, educație creștină, trasee cu obstacole și expoziții.

La atelierul de pictură pe față a participat și pictorul orădean Remus Ilisie, ca voluntar.

Au fost realizate trei secțiuni expoziționale: „Eco-moda”, care a inclus patru rochițe realizate în această vacanță de elevele Taar Alexandra, Szeghalmi Gabriella, Babota Adrienn și Czedula Alexandra; „Pic’Túra”, care a cuprins reproduceri ale unor picturi renumite reinterpretate de elevii din clasele V-VIII, reproduceri care au fost incluse în Calendarul anului 2016 al Liceului și „În culori”, picturi și desene realizate în cadrul Cercului de pictură LozsuSzel’art.

Lucrările din cadrul celor trei expoziții au fost realizate sub coordonarea prof. de educație plastică, Márton Katalin și prof. de limba română, Luminița Hegyes.

Sărbătoarea bucuriei s-a încheiat duminică seara, la ora 21.00.