Numeroşi iubitori de artă şi-au rupt joi din timpul lor liber, pentru a participa la vernisajul expoziţiei pictorului orădean Kristofi Ioan. Despre artist şi lucrările sale au vorbit Aurel Roşu, preşedintele Filialei Uniunii Artiştilor Plastici Oradea, şi Vasile Sarca, istoric de artă. Evenimentul a avut loc la Galeria de Arte Vizuale din Oradea, din str. Republicii nr. 15.

Expoziţia reuneşte aproximativ 50 de lucrări, cu tematică variată, în care predomină peisajul, Kristofi Ioan fiind unul din cei mai importanţi peisagişti ai Oradiei. "Mereu tânăr şi prolific, Kristofi Ioan a devenit un nume emblematic pentru pictura orădeană. De mic copil, a cochetat cu desenul, sprijinit fiind de preotul din localitatea sa natală. La ora actuală, poate fi considerat decanul de vârstă al pictorilor orădeni, întrucât în curând va împlini 82 de ani", a arătat Vasile Sarca, istoric de artă. Interesant este faptul că toţi cei zece copii ai artistului au călcat pe urmele tatălui, practicând artele în diverse forme. Numeroasele expoziţii pe care Kristofi Ioan le-a avut până în prezent, atât personale, cât şi de grup, în diferite oraşe ale ţării, îl recomandă.
Expoziţia de la Galeria de Arte Vizuale va rămâne deschisă cel puţin două săptămâni, de luni până vineri, între orele 10.00 - 18.00.